Virya yoga

Kurstid: 75 min per gang.

Virya yoga er en svenskfødt metode som er basert på kunnskap, erfaring og forskning for å lære seg og lære bort en sunn, fysisk yogapraksis. Virya yoga forener det beste fra to verdener; det systematiske, kunnskapsbaserte vestlige perspektiv med det holistiske og åndelige østlige. Det er en metode som er interessert i hvordan kroppen fungerer, hvordan ledd og muskler bøyes, strekkes og anstrenges. Men Virya yoga er også overbevist om at det indre er minst så viktig og hvordan yogaens gamle lære kan gjøre nåtidens mennesker gladere, roligere og mer harmoniske. 

Ordet virya betyr kraft, entusiasme og glede på sanskrit. Virya yoga utgår alltid fra fire grunnkomponenter: biomekanikk (bevegelseslære), filosofi, glede og de 10 modulene (oppvarming, solhilsener, stående posisjoner, balanse osv.) i ulike sekvenser. 

Tallet bak kursene Virya 1, Virya 2 o.l. sier bare noe om hvilke erfaring som er anbefalt for deg som blir med. Virya 1 er nybegynner.


Yin yoga

Kurstid: 1,5 klokketime per gang.

Yin Yoga er en medisinsk yogaform hvor vi arbeider iht. taoismen og derigjennom tradisjonell kinesisk medisin.

Dette er et rolig yogakurs hvor vi søker inn mot vårt innerste potensiale for stillhet og utvikling.

Vi arbeider i hver yogastilling en stund for å stilne oss og komme i dyp kontakt med oss selv og hvordan vi faktisk har det.

Når vi arbeider med en yogastilling over lengre tid og i tillegg arbeider med dyptgående/avspennende pust, vil vi få mulighet til å tøye og styrke dyp muskulatur, bindevev og ledd/leddbånd. Når vi går over i en ny stilling, gjør vi dette i en flytende overgang, som stimulerer kjernemuskulatur og som sørger for at livskraften, Qi, er tilstede under praksis.
Selv om yogaklassen er rolig, er det allikevel fokus på styrke. Enkelte av yogastillingene kan være krevende for knær, hofter og skuldre.  


Kundalini yoga

Mer info kommer snart!